Op het spoor van positief leven door wat ons als mensen bindt

Psychodramagroep

We ervaren onszelf als individuen, losstaand van elkaar. Het tegendeel blijkt waar te zijn: alles draait om de ruime tussen ons en anderen, om de samenhang van alle dingen en levensvormen. Onze onbewuste motivatie is het streven naar verbondenheid. Sterker nog; we zijn op het meest elementaire niveau van het leven onlosmakelijk met elkaar verbonden zonder ons daarvan bewust te zijn. …….. We groeien door ons in de ruimte tussen ons en anderen te begeven; hierdoor kunnen we conflicten oplossen of, beter nog: voorkomen. Lynne Mc Taggert

In psychodrama kun je heel direct ervaren wat je als mens voor elkaar kunt betekenen. De relationele werkelijkheid – dat wat zich tussen mensen afspeelt – kan in psychodrama worden vormgegeven in verhalen waarin handelen/spreken, emotionele beleving, lichaamsbeleving en denkbeelden/taal ( De H.E.L.D.) gezamenlijk op het toneel tot uitdrukking komen.

Het psychodramatoneel is de vrije ruimte voor de geest om zich uit te drukken en tot spontaan handelen te inspireren. Kenmerkend voor psychodrama is dat alles wat je in jezelf wilt onderzoeken, kunt neerzetten en uitspelen in de groepsruimte met behulp van groepsleden. Er worden vele aangrijpende, verrassende, vrolijke, onverwachte, lange en korte verhalen uitgespeeld

In korte tijd ontstaat een hartelijke sfeer in de groep, waar mensen snel betrokken raken bij elkaar door de rollenspelen waar ,mensen op authentiek wijze hun verhalen over positieve ervaringen, dilemma’s, conflicten, samenwerkingsvormen, creatieve processen met vrienden, familie, collega’s of buren met elkaar uitspelen.

Er komt een intensieve samenwerking tot stand hierdoor ontwikkelt zich in de groep een bron van kennis en spontaniteit waar de deelnemers met elkaar antwoorden op vragen kunnen geven, oplossingen voor dilemma’s vinden en nieuwe mogelijkheden voor een gezamenlijke toekomst zien.

Algemene informatie: www.academiepsychodrama.com

Locatie: Janspoort 1-4 hoog; 6811 GE ARNHEM;

Kosten: € 550,-

Data 2017: donderdag: 9 en 23 februari, 9 en 23 maart, 6, 13 en 20 april

Tijden: 17.00 uur – 22.00 uur

Begeleiding: Hannah Salomé, Mark de Jonge

Aanmelden: Per mail, m.v.v. naam, adres, telefoonnummer en mail naar: info@academiepsychodrama.com