Therapie

Al  sinds 1984 jaar werk ik met veel plezier in mijn praktijk in Malden (bij Nijmegen). Steeds weer ervaar ik dat ieder mens uniek is. Naast een persoonlijke betrokkenheid van mij als begeleider bied ik je dan ook veel ruimte om jouw verhaal te vertellen. Tegelijkertijd zorg ik voor inzicht, krijg je handvaten en werk ik met een  gestructureerde opbouw  in de begeleiding.

Werkwijze
Je krijgt de gelegenheid om je verhaal te vertellen, beleven en onderzoeken. Waardoor je antwoorden vindt, oplossingen creëert, pijnlijke gebeurtenissen kunt verwerken, keuzes kan maken en nieuwe mogelijkheden ontdekt.

Op praktische wijze ondersteun ik jou om dagelijks met meer plezier te leven, en een zo positief mogelijk  leven samen met anderen te leiden.
Tijdens de gesprekken leer je jezelf beter kennen. Soms kom je ook de  ‘minder goede’ kanten van jezelf onder ogen. Maar daarnaast krijg je meer contact met  positieve eigenschappen en mogelijkheden in jezelf.

Opleiding en interesse
Ik ben opgeleid in lichaamsgerichte therapie, gestalttherapie, narratieve therapie, floorplay, psychodrama, relatietherapie en groepstherapie.
Daarnaast heb ik me al 10 jaar verdiept in cognitieve therapie en positieve psychologie. Reeds veertig jaar beoefen ik diverse vormen van meditatie.

Ervaring
Ik heb veel ervaring met burn-out klachten, traumaverwerking en (complexe) post-traumatische stress stoornis, mensen die seksueel misbruik hebben ervaren, psychosomatische problematiek en relatieproblemen. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen, ook van kinderen, die een autisme spectrum stoornis of ADD dan wel ADHD hebben.