Opleider

mark-opleiderVan de diverse disciplines waar ik in ben opgeleid is psychodrama de methode die sinds vijfentwintig jaar mijn hart heeft gestolen. In psychodrama worden mensen verhalen vertellers, auteurs, regisseurs en acteurs in hun leven en werk. Ze ontwikkelen een veelzijdige en dynamische identiteit. Ze denken meer met gevoel, worden daardoor spontaner, creatiever en effectiever in hun antwoorden op vragen en dilemma’s van zichzelf en hun omgeving.
Het toneel van de psychodramaturg kan het theater zijn, de groepsruimte, de coachstudio, een schoolklas, de kamer van het managementteam, de werkvloer van een bedrijf, de tweede kamer of gewoon op straat.
Samen met Hannah Salomé ben ik grondlegger van de Academie voor Psychodrama en Groepsprocessen. ( www.academiepsychodrama.com )

Sinds 2006 ben  gastdocent  bij de post-gradual opleiding Experientiële en Ontwikkelingsgerichte Kinder- en jeugdpsychotherapie Universiteit Antwerpenlaan. Ik geef les aan de School for Experiential – Dialectical  Psychodrama van em. Prof Leni Verhofstadt-Denéve ( Ghent Universiteit van Antwerpen)

Sinds 2010 werk ik  als docent bij de Rino Nascholing & Opleiding GGZ Noord-Holland en leidt artsen, psychotherapeuten, psychologen en orthopedagogen op in het begeleiden van ‘ kinderen die bijzondere aandacht nodig hebben’ volgens de Floorplay methode, gebaseerd op het werk van de Amerikaanse kinderpsychiater dr. Stanley Greenspan en het Playproject van dr. Rick Solomon.

Ik ben  als certified practitioner (CP) en als opleider psychodrama (TEP) geregistreerd  bij de Nederlands Belgische Examen Stichting voor Psychodrama, Sociometrie, Groepspsychotherapie, Sociodrama en Roltraining.